Derfor skal du have et professionelt firma til at stå for inkasso

31 August 2021
Emilie Jacobsen

Det er let at blive så frustreret over en dårlig betaler, at du selv har lyst til at blive ved og ved med at rykke vedkommende for at få dine penge. På den måde føler du, at du kan få noget af din vrede ud – og du er i din gode ret til at være irriteret. Men det er en rigtig dårlig ide, hvis du selv prøver at inddrive dine penge. Netop fordi du kan være sur, irriteret eller skuffet over en kunde, der ikke betaler, kan det være svært for dig at holde hovedet koldt. 

Derfor er det en god ide, at du i stedet hyrer et professionelt inkassofirma til at inddrive pengene for dig. De kan se objektivt på sagen og har stor erfaring med, hvordan skyldnere skal behandles. Derfor vil de ofte langt hurtigere kunne få dine penge tilbage, i forhold til hvis du selv prøvede på det. 

Professionelt firma med mange års erfaring 

Et af de firmaer, du kan overveje at henvende dig til, når du skal sende en sag til inkasso, er Debtia. De har gennem tiden hjulpet over 10.000 erhvervskunder med deres inkassosager. De har derfor stor erfaring med, hvordan de skal håndtere mennesker, der skylder andre penge. 

For det er nemlig vidt forskelligt, hvordan folk reagerer, når de bliver kontaktet i forhold til en inkassosag. Nogle bliver skræmte og betaler med det samme. Andre bliver vrede, mens nogle igen bare trækker på skuldrene. Det kan være, at deres gæld er så stor, og de har fået så mange andre inkassosager, at det ikke rører dem længere. De er selvfølgelig de sværeste at have med at gøre. 

Fordi det er så forskelligt, hvordan folk reagerer på en inkassosag, er det også vigtigt, at man ikke farer for hurtigt frem. Hos Debtia har de styr på, hvordan de hurtigt skal spore sig ind på, hvilken type kunde der er tale om.