Robotplæneklipper og kanttråd hænger uløseligt sammen

28 July 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du ikke har den fjerneste forstand på sådan noget som, hvordan robotplæneklippere virker, så vil du nok ved forklaringen blive imponeret og måske en smule skræmt over, hvordan tingene efterhånden bliver automatiseret.

Et af dine første spørgsmål er formentlig, hvordan den sørger for, at græsset bliver slået i et mønster eller som minimum bliver holdt nede.

Men dernæst vil du måske tænke på, hvad der holder sådan en robotplæneklipper fra at fise over til naboen og begynde at slå vedkommendes græs og generelt tage på byvandring, inden den løber tør for strøm og stopper naturligt.

Det er et helt forståeligt spørgsmål og en af de hyppigste former for undren, der opstår, når talen falder på sådan noget moderne som robotplæneklippere.

Af den årsag findes der sådan noget, som man kalder kanttråd, og det kan du mere eller mindre ikke undvære, hvis du vil have dig en robotplæneklipper, der klarer sig selv.

Den slags kan du blandt andet finde her: https://kabelnedlaegning.dk/kanttrad-robotplaeneklipper/ 

Deri det link findes der også en lille forklaring til, hvad kanttråden reelt går ud på og hjælper med, men hvis du gerne vil læse denne artikel færdig, inden du klikker videre på linket, så kan vi da lige forklare kort, hvordan det fungerer.

Ved at lægge sådan en kanttråd ud, som man ofte fræser ned, så man ikke kan se den med det blotte øje, selvom de ofte er grønne og dermed ikke fylder i landskabet, så inddæmmer man det areal, hvor robotplæneklipperen skal bevæge sig rundt.

Det er ganske enkelt en enhed, der sørger for, at robotplæneklipperen ved at ramme denne tråd eller fornemmer, den er tæt på, alt efter hvordan teknikken virker på din robotplæneklipper, så forcerer den ikke denne tråd.

Ofte lægger man den tråd ud ved afgrænsningen af ens have, så man ved, hvilket område den ender med at slå græsset i.