Sådan planlægger du en begravelse

30 August 2021
Steffen Hansen

En begravelse er en sørgelig begivenhed, som stort alle mennesker kommer til t opleve i deres levetid. Det eneste vi ved et hundrede procent, som mennesker, er at vi alle skal dø en dag, og at vi alle kan risikere at miste en der står os nær, og herefter skal stå for at planlægge en begravelse. Det kan dog være en tung byrde at skulle bære, oven i sorgen, men heldigvis findes der nogen der kan hjælpe dig med både planlægning og udførelse af en begravelse.

Hyr et bedemandsfirma

Hvis du er tynget af sorg og ikke kan overskue den opgave det er, at skulle planlægge en begravelse, så kan du hyre et bedemandsfirma til at, i samarbejde med dig, stå for planlægningen. Bedemanden skal alligevel involveres i forbindelse med transport af den afdøde, så de er den oplagte mulighed, i forhold til at få hjælp til planlægningen.

Før begravelsen

Inden selve begravelsen er der nogle ting man skal tage stilling til. Der skal blandt andet findes en kiste eller en urne, findes en kirke og en kirkegård, tales med præsten, arrangeres blomster og mange andre ting. I samarbejde med bedemanden kan du få afklaret alle disse ting, uden at skulle stå med det hele selv, hvilket er en stor aflastning for et sørgende menneske. 

Under og efter begravelsen

Under selve begravelsen er der nogle mindre opgaver som bedemanden står for, som f.eks. at hjælpe familie og venner på plads i kirken, samt sørge for at kiste og blomster ser ordentlige ud. Efter selve ceremonien, står bedemanden for at transportere den afdøde til kirkegården eller krematoriet, alt efter hvilken form for begravelse der er tale om. Når hele begravelsen er overstået inviterer nogle mennesker bedemanden med til den efterfølgende samling med familie og venner til afdøde, som en symbolsk tak. Har du brug for en bedemand så læs mere her: https://www.baggesen.dk/