2 grunde til at du bør installere en ventilation

23 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Der er mange grunde til, at man bør overveje at installere den ene eller anden slags ventilation i sit hjem. Det kommer med mange fordele, og er derfor en suveræn investering. Læs mere om hvorfor det er en god investering, og hvilke gode grunde der kan være.

Perfekt hvis du er allergisk

Hvis du er allergiker, så er det at installere et filter en perfekt måde at få renset luften på. Hvis det er støvallergi, så kan en ventilator hjælpe med at rense luften indendørs ved at skifte den ud med frisk luft løbende. Dette inkluderer også luft, hvor der er støvpartikler i, og effekten vil derfor være, at man ikke bliver ramt på samme måde af allergien. Er man pollenallergiker, så kan man købe en ventilator med indbygget partikelfilter, som kan sortere pollen partiklerne fra i luften. På den måde kan man få friskere luft, og samtidig undgå at blive for hårdt ramt af sin allergi.

Det kan give et sundere indeklima

Med en ventilator kan man få udskiftet luften i sit hjem løbende, og derved få et sundere indeklima. Det sker som beskrevet ovenfor ved, at man løbende for udskiftet luften med lufte udefra. Det er både godt for at øge mængden af ilt i et lokale, men også for at få dårlig og indelukket luft ud fra et hjem. Dette modvirker blandt andet chancen for at få hovedpine, samtidig med, at det kan være med til at fjerne chancen for fugt i et rum.

Ved at få skiftet luften ud hele tiden, så kan man nemlig undgå at fugten bliver båret som partikler i luften, og derved sætter sig og kan være med til at der kommer skimmel. Generelt set, så kan man altså forvente at få et bedre indeklima, hvis man investerer i en ventilator til sit hjem.