2 ting du skal bruge til en hjemmeside

28 September 2021
Steffen Hansen

Hvis du gerne vil have din egen hjemmeside, så er er nogle ting du skal have styr på, for at det kan lade sig gøre. I dette indlæg kommer vi ind på to ting du skal bruge, hvis du vil have din helt egen hjemmeside. Læs med herunder.

Et domæne

Det første du bør få styr på er, at du skal finde et domæne til din hjemmeside. Et domæne er navnet på din hjemmeside, og svarer lidt til adressen på et hus. Der kan kun være en hjemmeside i verden med det samme domænenavn, og derfor vil det altså være helt unikt. Et domæne er opbygget af to ting. Det er opbygget af selve navnet, og derefter en endelse. Navnet kan du se som adressen på dit hjem, hvor endelsen svarer til dit postnummer eller det land du kommer fra.

Når du har fundet ud af hvad navnet skal være på dit domæne, så kan du finde en hjemmeside der sælger det, og blot trykke køb domæne.

Webhosting

Når du har fundet et domæne, så er næste skridt, at du skal finde hosting til din hjemmeside. Hosting er kort sagt det der får din hjemmeside til at være aktiv. Det er altså den server, hvor alle filerne kommer til at ligge på, men også det sted, som sørger for man kan tilgå din hjemmeside. Når du køber et domæne, så kan du ofte købe hosting til hjemmesiden med. Vi anbefaler, at man køber tingene samme sted, hvis man kan det, der hvor du kigger. Det anbefaler vi fordi det er den nemmeste måde at gøre det på, så du slipper for at bøvle med DNS og andre tekniske ting, som du ellers vil skulle have styr på.

Vi håber ovenstående har givet dig et indblik i hvad du skal bruge, før du kan lave en hjemmeside!