Nogle dejlige konkrete tips til maling af hus

30 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os springe direkte ud i det og udnytte din opmærksom og pladsen til at skrive på og give dig nogle håndgribeligt tips til, hvad du skal have in mente, når du udføre maling af hus.

Der er nemlig en del at holde styr på, så vi vil ikke gå i detaljer med de forskellige del-elementer, men mest lige nævne dem, så du selv kan overveje, om de er relevante for dig, og hvad du eventuelt skal søge videre efter i den forbindelse, hvis det har betydning for dig.

For det første skal man danne sig et overblik over, hvor meget der skal males i huset.

Der er jo en verden til forskel, om der blot er tale om en enkelt væg indenfor, der lige skal have en omgang maling, eller om hele huset skal renoveres med maling både indenfor og udenfor.

Derfor har årstiden også betydning for, hvornår du maler, hvis du også skal male udenfor, og så skal du gøre dig klar over, om det er et arbejde med malerarbejdet, som du føler og fornemmer, du selv har tid til, eller om du skal have andre til at gøre det for dig eller hjælpe dig.

Dette kan både være i form af professionelle malere eller venner og deslige, men ofte vil man jo gerne selv besigtige arbejdet.

Skal man bare lige have malet et par enkelte rum, så kan måske gøre dette i fritiden efter arbejdet eller i en weekend, men er der tale om hele huset, er det måske værd at have professionelle mennesker indover, så man ikke skal bruge al ens fritid på det – hvorfor det også vil tage for lang tid.

Dette kommer så igen an på aspektet med pengene, om du selv vil betale udstyret og udføre arbejdet selv, eller om vil ansætte malere til at gøre det for dig.