Gør din nye bolig til din egen med en slibning af gulv

25 October 2017
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du lige har købt en ny lejlighed eller et hus, er du sandsynligvis interesseret i at renovere den i videst muligt omfang, inden du flytter ind. Gammelt tapet skal rives ned, og måske skal der laves helt nyt køkken eller badeværelse – man vil altid gerne gøre sit nye hjem til eens eget, i det omfang det er muligt – så hurtigt, som muligt, og gerne for få midler.

En af de ting, du kan gøre for at udviske historien om tidligere ejere, er – foruden selvfølgelig at male vægge og lofter – at slibe eller høvle gulvet, således at det øverste lag (hvor der efter al sandsynlighed har ophobet sig skidt og snavs fra mange tidligere beboere) bliver skrællet af, og helt nyt træværk åbenbarer sig neden under – fri for skrammer, ridser og pletter, og med en meget mere ensartet fremtoning, end det præsenterede sig ved købet.

Sundt gulv med slibning af gulv

Når du vælger at få foretaget en professionel slibning af gulv, vil dit gulv belønne dig med et meget smukkere udseende, da træværket pludselig atter kan ånde. Ved slibning rejser alle de små fibre i træet sig på ny, og bliver modtagelige over for den efterbehandling, du har valgt.

Er dit gulv lavet af meget udtryksfuldt træ med smukke årer og knaster, kan du for eksempel vælge en oliebehandling, som understreger træets tekstur og struktur, og får det til at fremstå dybere. Er du mere til det lyse look, kan du vælge en lud- eller sæbe behandling, som lysner træets naturlige farve, og har du mere brug for et gulv, som er let at vedligeholde og som er modstandsdygtigt over for ridser og skrammer, kan du vælge en hård, klar lak.

Professionel slibning af gulv – for det bedste resultat

Kig forbi Gulvkanonen.dk – her kan du får svar på mange af dine spørgsmål vedrørende slibning af gulv, og samtidig få en snak med en erfaren gulvsliber om dit gulv og de muligheder, du har.