Alkoholbehandling – hvordan og hvorledes?

09 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de mange danskere som drikker alt for meget, og har gjort det alt for længe? Så læs med her.

Hvori består en effektiv behandling af alkoholmisbrug?

Hvis du ønsker en varig omlægning af din livsstil således at du kan tilbringe resten af dit liv i ædruelighed, kan du med fordel lade dig indskrive på et misbrugscenter. Der er nemlig overvejende sandsynlighed for at du vil få allermest ud af et behandlings forløb med indlæggelse end af ambulant misbrugsbehandling.

Hvis du søger om alkoholbehandling i det offentlige regi gennem din egen alment praktiserende læge vil du med stor sandsynlighed blive henvist til antabus behandling suppleret af et ambulant tilbud. En sådan behandling kan virke fint for alkoholikere som ikke er ude i et svært og kontinuerligt misbrug, og for hvem alkohol ikke udgør det meste af dagligdagen. Dette gælder for eksempel kvartals drankere, som ikke er alvorligt og farligt afhængige af alkohol.

alkoholbehandling

En ambulant behandling kan være ganske velegnet for mennesker som har et behov for at passe deres arbejde og familie ved siden af afvænningen. Men for en hardcore alkoholiker vil en antabus behandling i bedste fald være virkningsløs og i værste fald direkte skadelig.

De fleste inkarnerede alkoholikere ved udmærket godt at de abstinenser, som venter hvis de dropper sprutten, er langt værre end den sygdom som antabussen fremkalder. Derfor vil de være tilbøjelige til at fortsætte drikkeriet på trods af de afvænnende tiltag. Og under alle omstændigheder er det nemmere at falde tilbage i vanen på ny, hvis man ikke kommer ordentligt til bunds i årsagerne til misbruget.

Få behandling for alkoholmisbrug på et misbrugscenter

Derfor vil du med stor sandsynlighed få det bedste udbytte af et ophold på et misbrugscenter hvor du kan få tilbudt såvel afrusning som terapi og opfølgende møder. Klik ind på behandlingscenter-stien.dk og læs mere.