Alternativ stressbehandling er effektivt

13 October 2020
Lykke Holzmann Søby

editorial

Forskningsundersøgelser viser, at akupunktur stimulerer centralnervesystemet og hjælper med at frigive naturlige kropskemikalier for at ændre biologiske processer, herunder den måde, en person føler smerte, vrede og stress på. Faktisk rapporterede en akupunkturundersøgelse fra 2003 af Verdenssundhedsorganisationen, at akupunktur påvirker kroppen på mange niveauer. Disse inkluderer aktivering af en persons naturlige opioidesystem, stimulering af elektromagnetiske signaler, stimulering af hypotalamus og hypofysen og ændring af neurotransmittere, der positivt påvirker hjernens kemi.

Ifølge undersøgelsen deaktiverer akupunktur dele af hjernen og nedsætter neuronalaktivitet, så det limbiske system fysisk ændrer kroppens oplevelse ved at lukke ned for smerter og stressregioner i hjernen.

Hvordan kan akupunktur behandle stress?

Fordi vores kroppe er fast forbundet til at håndtere det, der foregår omkring os, kan afslapning til tider være udfordrende. Hvis en person konstant er på vagt, betaler hans eller hendes krop og helbred prisen, da langvarig stress øger risikoen for rigtigt mange følgetilstande, såsom fordøjelsesproblemer, depression, fedme, søvnproblemer og endda hukommelsestab. Endelig siger nogle undersøgelser endda, at virkningerne af stress aldre mennesker hurtigere; stress afspejles bogstaveligt talt på deres ansigter.

Akupunktur er en fantastisk måde at lindre stress naturligt på. Fordi alle reagerer forskelligt på behandlingen, varierer antallet af sessioner, der er nødvendige. En autoriseret akupunktør vil anbefale en individuel behandlingsplan for hver patient. Mange mennesker har øjeblikkelig stressreduktion efter kun en enkelt session. Som enhver større livsstilsændring vil patienter måske diskutere fordelene ved akupunktur med deres venner og bekendte, før de får behandling for at sikre, at det er rigtigt for deres situation. Naturligvis er det nøglen til at få de bedste resultater at besøge de bedste behandlere.

Ved stressbehandling i Skælskør får du den behandling, der kan hjælpe dig mest, i moderne og rolige omgivelser. Korrigering af kroppens balance vil give en følelse af afslapning og ro efter hver behandling, og mange mennesker, der prøver akupunktur for stresslindring, kommer tilbage efter mere, når livets stress bliver for overvældende.