Bedre seng, bedre velvære

28 april 2021
Lotte Hindsberg

Vi tilbringer omkring 1/3 eller mere i vores soveværelse og i vores seng. Det betyder, at det skal være et værelse og en seng, hvor det er rart at opholde sig. 

Gør derfor noget ekstra ud af værelset, så det er et rart at skulle i seng og sikre dig at du sover godt i sengen. Er i 2 der skal sove i værelset, så køb 2 enkeltsenge så i sikre at madrassen passer til den enkelte, i stedet for en stor madras. Du kan se flere eksempler her på en god seng https://norliving.dk/shop/frontpage.html.

Er du i tvivl om hvilken seng du skal købe, er der masser af råd og vejledning i butikkerne. Flere af butikkerne reklamere også med at du kan afprøve sengen i op til 2 uger for at sikre dig at din krop har lært sengen at kende.

Sover du ikke godt i sengen efter du har afprøvet det er det muligt at få den byttet til en anden eller få pengene tilbage. Det giver en god sikkerhed, når du skal finde den rigtige seng.

Gear ned i timerne op til du skal sove

Selvom det er vigtigt med en god seng som passer til dig krop og dine individuelle behov, er der flere andre ting du kan gøre, for at sikre dig at du får en god nats søvn. 

Undlad at drikke kaffe efter aftensmaden og start med at geare ned i timerne op til du skal i seng. Vend dig krop til at det er tid til at sove. Drop at sidde foran computeren eller fjernsynet og brug i stedet tiden på at tage et bad eller mediterer. 

Indret dit soveværelse så der er behageligt at opholde sig. Om du vil have det koldt eller varmt er op til dig. De fleste sover bedre hvis der er køligt.