Besøg din tandlæge og undgå tandlidelser

26 February 2021
Astrid Pedersen
image

Går du til tandlæge en til to gange om året som det anbefales? Så behøver du faktisk ikke læse videre. Men hvis det efterhånden er så længe siden at du sidst har været til tandlæge at du dårligt kan huske hverken dato eller årstal bør du faktisk tage et kig på de følgende afsnit.

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Der er mange gode grunde til med jævne mellemrum at sætte sig i tandlæge stolen og gabe op. For det første vil du kunne få en grundig tand rensning som efterlader dine tænder skinnende blanke og din ånde frisk. Dette betyder mere for dit fysiske velbefindende end man måske umiddelbart skulle tro.

For det andet vil du ved et tandlæge besøg få en grundig og tilbunds gående undersøgelse af dit tandsæt og af dine gummer. Ofte vil tandlægen supplere med et røntgen billede eller en ultralyds undersøgelse for at være helt sikker på at din mund er fri for tilløb til diverse dårligdomme.

Ansatser til de mest almindelige lidelser i tænder og tandkød kan nemlig sagtens finde på at skjule sig der hvor de ikke kan ses med det blotte øje – for eksempel under tandkødets kant eller mellem dine tænder. Og for det tredje vil din tandlæge, såfremt der er tegn på eksempelvis begyndende karies eller parodontose, kunne forhindre lidelsens fremskridt gennem forebyggende behandling.

Skulle skaden allerede være sket, og du møder op hos din tandlæge med blødende tandkød eller smerter i tænderne, kan din tandlæge hjælpe dig med at komme dårligdommen til livs – for eksempel gennem en udvidet parodontose behandling eller ved reparation af den skadelidte tand. Og så vil du hos din tandlæge kunne få de bedste råd til vedligeholdelse af tænder og tandkød.

Er du bosiddende i det østjyske kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen som din tandlæge i århus – læs mere på stjerneklinik.dk