Den morgenfriske fanger mest med sin fiskestang

29 July 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er noget om, når man siger, at den morgenfriske fugl fanger den største orm.

Og nu vi snakker om orm, så er det også de fiskere, som der sætter deres orm på krogen tidligt, der kan være ude til at fange fisk af de bedste.

Der vil altid være forskel fra fiskerace til fiskerace, hvad man er ude efter at fange, og om man lige kender et godt område, hvor man tit kan fange gode fisk alle tider på døgnet.

Men som udgangspunkt plejer man at have heldet med sig, hvis man er tidligt ude for at fange fisk.

Faktisk skal man helst være ude, før de første budbringere er ude på, fuglene vågner, skraldebilerne kommer, og ikke mindst at den hornede får sko på.

Mange fisk er aktive i løbet af morgenstunden, og hvis man skal gøre sig håb om at fange fisk i denne periode, så skal man ikke bare være tidligt ude, men RIGTIG tidligt ude.

Fang fisk tidligt på dagen

Det er jo ikke nemt at komme så tidligt op for alle, hvorfor man skal gøre op med sig selv, om det er noget, man kan gøre flere gange om året for ikke at sige måneden, for hvis man sover igennem hver gang, så kommer man ikke altid i nærheden af de spændende fisk, og så bliver det en kedelig oplevelse at fiske i længden.

Derfor bør man udover at motivere sig selv dagen før, forsøge at lave nogle tricks for at komme tidligt op at fiske.

Det kan jo være at stille vækkeuret et par timer før, at man skal på arbejde, så man lige kan komme lidt ud at fiske, før man skal møde på job – dette er specielt smart, hvis man bor tæt på noget vand i forvejen.

I weekenderne og på fridagene skal man stadigvæk tidligt med sine foretrukne fiskestænger op for at fange fisk, men så har man mere tid til at gøre det i.