En bitter konsekvens før alkoholbehandling

09 June 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der sker mange bitre ting, før man får taget sig sammen til at søge ind i en god alkoholdbehandling for ens alkoholmisbrug.

Dette er der skrevet stolte op og stole ned om, og der skal helst fortsætte og ændres vinkler på løbende, så vi ikke glemmer dette alvorlige omfang af et misbrug, som ofte er tabubelagt herhjemme i DK, selvom rigtig mange danskere lider af et alkoholmisbrug – det er bare langt fra størstedelen, der vil erkende det.

En af de store konsekvenser, som der sker i kølvandet på, at man ryger ned i et stort alkoholmisbrug er, at folk, der vil en det godt, kan forlade en og give op på at forandre en til det bedre.

Det er virkelig beklageligt, for desto længere ting man går uden at tage kontakt til disse folk og lever uden dem, jo større chance er der for, at de aldrig kommer igen og yder den nødvendige positive indflydelse i ens liv.

Og det værste kan næsten være, at misbrugeren af alkohol lever så meget i fornægtelse, at man enten ikke ænser, at folk går deres vej fra en, eller man skyder skylden på dem over, at de ikke kan klare en selv – eller de tror slet og ret, at det bare handler om, at man får en anden omgangskreds, som det ellers sker med, at man ændrer bekendtskaber løbende gennem livet.

Problemer er dog, at disse “bekendtskaber” kan være nære venner, familie, kæreste og børn, som ikke gider se en.

Man ender måske med at få selvmedlidenhed med sig selv, så man bare ryger længere ned i flasken og bliver ved med at pege fingre ad andre årsager til, hvorfor man er alene.

Derfor er det så dødsens vigtigt, at man hurtigst muligt begynder at indse, at man ikke kan undvære disse mennesker i ens liv, og at man derfor er nødt til at søge hjælp hurtigst muligt for dette alkoholmisbrug.