En måde at gøre det nemmere at arbejde med gulvafslibning

15 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Heri denne artikel skal vi koncentrere os om et konkret eksempel, der angår det at arbejde i et gulvafslibningsfirma.

Det kan lyde meget specifikt, men det er egentlig mest til for at gøre det her mere konkret, så du kan se beskrivelsen for dig, så den ikke bliver for abstrakt.

Vi skal nemlig tale om et fænomen, der er rart for afsenderen, men som er møgirriterende for modtageren: CMA-mails.

CMA-mails er, modsat mange andre tilfælde, ikke et officielt udtryk, men det er dog et engelsk udtryk for noget, som man specielt ser i kontorfirmaer og videre, men det kan især også bruges i forbindelse med et firma, hvor de ansatte ofte er ude på opgaver og ikke befinder sig samlet.

Så selvom det er engelsk, så er der altså ikke en godkendt term, hvilket nok hænger sammen med, at det er svært at definere, og så er det til genere for mange mennesker.

Det er en forkortelse, C.M.A., og det står ganske enkelt for “Cover My Ass”, eller hvis man skal omsætte det til danske på en lidt finere måde, så vil man betragte det som rygdækning af en helgardering.

Hvad drejer CMA sig så om i forbindelse med mails?

I andre sammenhænge er det jo godt, at man helgarderer sig, men sådan ligger landet ikke her med CMA-mails.

Forestil dig en gulvafsliber, der har fået til opgave at ordne en masse på kontoret, inden vedkommende tager ud flere dage i træk og arbejder med noget konkret.

Fremfor så at sætte dig ind i en masse bilag og rundsende en samlet konklusion af disse, så springer man over, hvor gærdet er lavest og vedhæfter dem alle sammen – en hel masse endda – som filer i en mail og sender den.

Ville du som modtager i et gulvafslibningsfirma, hvor du havde travlt selv, bruge tid på at læse alle disse vedhæftede filer?

Nok næppe.

Men medarbejderen vil så altid kunne for svare sig med et: “Jamen, det var da vedhæftet i mailen!”

Det er en CMA-mail, fordi man tror, man har vasket ens hænder ved at sende den slags.

Gør modtageren en tjeneste med at skrive, hvad hovedpointerne er, og hvad der har størst betydning at læse her og nu.