Er højbede praktiske?

14 September 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Svaret på det spørgsmål er et stor rungende ja. Især de mindre og mobile. Som haveejer har man ofte nye ideer som skal afprøves og de kan være fuldstændig modsat af hvad man havde planlagt og udført året før.

Det kan også være at man har et år, hvor man ikke har så meget tid og derfor gerne vil gøre det nemt for sig selv, er et højbed super praktiske, da man ikke behøver at benytte det. Det er noget svære med staudebede, for her kommer ukrudtet hvad enten man vil det eller ej. 

Gør plads i mellem højbedene

Uanset om du har højbede der ikke lige lader sig rykke eller om du har højbede, som er mobile er det vigtigt at der er god plads imellem dem. Som en tommelfingerregel skal du kunne komme forbi med en trillebør og en græsslåmaskine. 

Det er også en god ide at sikre sig at højbedene ikke er bredere end at man kan nå midten. Kan du ikke nemt nå midten, kan du heller ikke komme til at luge der. De skal maksimalt være på 1,5 meter.

Har du mulighed for det så vælg også høje højbede. Det gør det nemmere at luge for du skal ikke bukke dig ned. Det vil også skåne din ryg. 

Dæk de grimme flamingokasser

Dyrker man tomater, agurker og måske og så chili, kan det være at man ønsker at gøre det lidt nemmere for sig selv og benytter sig af de hvide flamingokasser, hvor det er muligt at fylde vand i, så man ikke skal vande dagligt. De er imidlertid ikke særlig kønne at se på, men det kan løses ved at sætte dem ned i et højbed og derfor skjule kassen. Den samme løsningsmodel kan også bruges til at skjule en plantesæk, som er nem og praktisk at så i, men ikke er særlig pæne at kigge på.