Et dødsbo kan have involveret flere personer

07 July 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man tænker på et dødsbo, så er det som regel via en forestilling om, at det er en enkelt person, der er død her, hvor det så var den sidste beboer – eller eneste – som der er død her.

Det kan være en privat bolig, men det kan også være på et plejehjem, hvor man har sit eget sted at bo, som der ender med at være et dødsbo, og det sidste sker jo meget tit, for folk ender sjældent andre steder at bo efter et plejehjem, hvilket enten så skal være et hospital eller et hospice.

Men det hænder også, at der er flere personer, som der dør mere eller mindre samtidig, hvorfor man kan have et dødsbo, der involverer flere personer.

Dette er også en af grundene til, at man tit skal have politiet ud for at se, om der er sket en forbrydelse, når man finder en død person i en bolig.

dødsbo

Dødsboet skal ses efter i sømmene

Det kan jo være det rene tilfælde, at et ægtepar dør i søvne samtidig af alderdom eller en alderdomsrelateret sygdom.

Men det triste kan også ske, at der er nogle mennesker, der bliver enige om tage sig selv af dage af den ene eller anden grund, så de dør ved egen hånd.

Der kan jo også være tale om en decideret forbrydelse, hvor nogle mennesker med vilje er blevet myrdet, fordi de er blevet udset til dette, eller fordi et indbrud gik helt galt.

Helt skræmmende kan det også ske, at der er en person, der dør, mens der er en anden i hjemmet, som der bare nægter at se det i øjnene eller berette om det, så den døde person får lov at ligge alt for længe.

Sådan kan der være flere grunde til, at et dødsbo ender med at have med flere mennesker at gøre.