Et sikkert hit til middagen med koteletter i fad!

13 April 2018
Astrid Pedersen

editorial

Leder du efter en opskrift på et måltid, som både er nemt, lækkert og billigt – så bør du prøve koteletter i fad. Der findes utroligt mange variationer over dette tema, og det er en af grundene til, at denne klassiker aldrig går af mode. Ud over det, at koteletter i fad er nemme at lave, er de også utroligt velsmagende. De fleste mennesker, som spiser svinekød, synes god om koteletter. Og især blandt familiens yngste er denne ret som oftest et sikkert hit.

Koteletter i fad – en ægte klassiker med mange varianter

Lækre og møre svinekoteletter fås såvel som nakke- og skaft koteletter. Den mest populære version, når det handler om at lave koteletter i fad, er nakkekoteletter. En nakkekotelet vejer cirka 125 gram, og man kan derfor sagtens beregne en enkelt kotelet per person, når man laver koteletter i fad. Der er jo også diverse tilbehør i form af kartofler, sovs, salat og anden form for garniture. Til den helt konventionelle version af koteletter i fad hører løg, champignoner, peberfrugt (gul og grøn) samt paprika. Med disse ingredienser kan du fremstille en helt grundlæggende og meget velsmagende ret.

Mange vælger at lave koteletter i fad med en sovs af flåede tomater, og nogle vælger sågar at komme ost oven på koteletterne. Det er også populært at tilsætte mere eksotiske urter og krydderier, som for eksempel hvidløg eller chili. Og endelig kan koteletter i fad også laves i en asiatisk variant, med alt hvad dertil hører: Fiskesauce, limesaft, sesamolie, soja og ris eller nudler dertil. Det er kun fantasien, som sætter grænser!

Opskrift på koteletter i fad

Til de traditionelle koteletter i fad skal du bruge cirka et halvt kilo koteletter á 125 gram. Disse skal brunes i olie på en varm pande og dernæst placeres i et ovnfast fad. Hvis du vælger at bruge de helt store skaftoteletter, kan du vælge at skære dem i mindre stykker efter bruningen, så du ikke risikerer, at de ender med at være rå inden i. Din garniture (champignoner, peberfrugter mv.) svitses på panden. Hernæst tilsættes paprika, bouillon og tomat puré – læg låg på panden og lad blandingen simre et par minutter, inden fløde og sovsejævner tilsættes. Efter at du har smagt sovsen til med salt og peber, hældes den ved koteletterne, og det hele sættes i en forvarmet ovn (cirka 200 grader Celsius). Retten bages i en lille halv times tid, og serveres med garniture efter eget valg.

Se flere opskrifter på koteletter i fad på dk-kogebogen.dk