Få den bedste hjælp hos tandlæge i Gistrup

11 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Alle, som er født efter 1960, er blevet tilbudt gratis tandpleje og tandlæge hjælp igennem deres folkeskoleår. Det er nemlig i disse år at skoletandplejen blev gjort obligatorisk.

Dette er sket som led i en storstilet kampagne som havde til formål at skabe Nul Huller generationer, som kunne beholde alle deres tænder hele livet. Og i den forbindelse har du sikkert også fået at vide at det er vigtigt med et til tå årige tandlæge besøg.

Er det virkelig nødvendigt at gå til tandlæge så ofte?

Måske synes du at det er penge ud af vinduet og spild af din dyrebare tid at skulle bruge en halv time hvert hele eller halve år på et kontrol besøg hos tandlægen. Men her skal du huske at både penge og tid faktisk er ret godt givet ud.

Du kan nemlig spare både penge og tid i det lange løb hvis du prioriterer rigtigt. Og du vil samtidig kunne spare dig selv for mange smerter samtidig med at du øger dine chancer for at bevare dit blivende tandsæt sundt og intakt livet igennem.

Når du besøger din tandlæge en til to gange om året giver du ham eller hende mulighed for at opdage ansatser til tandlidelser som for eksempel karies. Karies – også kendt som huller i tænderne – opstå som følge af syreskader på tændernes emalje. Når emaljen er gennemtæret og tandens kerne er blottet vil du få smerter. Og så er det for sent at forebygge. Det samme gør sig gældende for en anden kendt dårligdom, nemlig parodontose.

Parodontose starter som en uskyldig betændelse i tandkødet med kan hurtigt udvikle sig til en kronisk tilstand. Og når først dit tandkød har trukket sig tilbage således at dine tandhalse er blottede er det for sent at redde det.

Du kan booke tid hos din lokale tandlæge i Gistrup på tandlaegerne-klarup.dk