Få den profil du ønsker dig med en næseoperation

14 oktober 2020
Astrid Pedersen

Mange mennesker vælger hvert år at få foretaget en næse korrigerende operation – eller en næseoperation, som proceduren også kaldes. En næseoperation behøver ikke at være et videre radikalt indgreb, og udfaldet af en moderne næseoperation er som regel både naturligt og knap så iøjnefaldende som nogle af de allermest kendte skræk eksempler. Og når først resultatet af en næseoperation er på plads vil det forblive permanent.

Hvornår kan en næseoperation hjælpe mig?

Hvis du er ked af størrelsen eller faconen på din næse er der stor sandsynlighed for at en næseoperation vil kunne hjælpe dig. Med en næseoperation er det muligt at rette op på en skæv næseryg, eller udligne buler på denne. Føler du at din næse er for stor til resten af dit ansigt er det også med en næseoperation muligt at reducere størrelsen på næsen, og eventuelt gøre den mindre kødfuld. Og mener du ikke at din næse matcher din personlighed er det muligt at give næsen en kontur som i højere grad passer til det indtryk du ønsker at give.

Hvordan foregår en næseoperation?

Der er flere forskellige modeller for næseoperationer afhængig af næsens beskaffenhed og det ønskede resultat. Har din næse været igennem en eller flere operationer kan det være nødvendigt med en særlig procedure som er mere tidskrævende end hvis din næse ikke før har været opereret.

En næseoperation kan enten foregå under lokal bedøvelse eller i fuld bedøvelse og vil typisk vare et par timer. Når operationen er overstået vil du skulle være iført en stiv næse skinne som holder næsen på plads og sørger for den rette heling. I næseborene isættes bløde silikone rør så du kan trække vejret ubesværet.

Forud for en næseoperation skal du henvende dig til kirurgen med henblik på en indledende konsultation. Du kan læse mere på agata-privathospital.dk