Få hjælp til alkoholbehandling af din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle

07 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

At se en kær ven, et familiemedlem eller måske en nær kollega bevæge sig længere og længere ud i et misbrug – hvad end objektet for misbruget er hårde stoffer, alkohol eller medicin – er ganske forfærdeligt. Som pårørende overvældes man af følelser så som fortvivlelse, sorg og afmagt; man føler, at man bør gøre noget, men det kan godt være rigtig vanskeligt at vide, hvorledes man skal gribe situationen an. En stor del af det at være misbruger handler om at være mester ud i fornægtelse, løgn og bedrag. En alkoholiseret person vil gøre alt, hvad der står i hans eller hendes magt, for at undgå at indrømme – eller blot erkende – tilstedeværelsen af et alvorligt problem.

Forsøger du dig med en halvhjertet konfrontation, kan du risikere at gøre ondt værre. Den misbrugsramte person kan sagtens finde på at skubbe dig fra sig til ære for sin afhængighed. Det ses desværre ikke sjældent, at en alkoholiker mister alt, hvad vedkommende ejer og har – inklusive venner, bolig, familie og job – på alkoholens alter. Og så er der kun misbruget og afhængigheden tilbage som vedkommendes eneste tro følgesvende, på den sikre vej mod afgrunden.

Få hjælp til din alkoholiserede nærmeste på et behandlingscenter

Som nævnt bør du aldrig stå alene med den opgave, der ligger i at motivere en alkoholiker for behandling. I stedet bør du, i samarbejde med andre pårørende og et professionelt misbrugscenter, lægge en klar strategi for såvel den indledende konfrontation (som er langt den største hurdle) som for det efterfølgende forløb.

Her kan I for eksempel vælge at lade den misbrugsramte indskrive til alkoholbehandling på Behandlingscenter Stien – et dansk misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkohol misbrug. Behandlingscenter Stien tilbyder et fem ugers behandlings forløb, under hvilke patienten indlogeres i trygge og sikre omgivelser, med daglig kontakt til kompetent sundhedsfagligt personale om dygtige misbrugskonsulenter.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk