Få hjælp til alkoholbehandling på et misbrugscenter

03 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

Alkohol er et rusmiddel, som i Danmark er utroligt let tilgængeligt i forhold til hvor vanedannende og farligt det er. For megen alkohol over en længere periode har en direkte nedbrydende virkning på de vitale organer så som lever og nyrer. Samtidig bliver personligheden og psyken også påvirket af et længere varende voldsomt indtag af alkohol – det vil alle, som i løbet af deres tilværelse har haft en alkoholiseret person tæt på sig, kunne nikke genkendende til.

Hvordan bliver man alkoholiker?

Den lette tilgang til alkohol bærer, i kombination med vores liberale fest kultur, en stor del af ansvaret for alkoholisering. Mange mennesker er tillige udstyret med uheldige genetiske egenskaber, som gør dem særlig disponerede for at udvikle afhængighed. Og så vil der altid være udefra kommende faktorer der spiller ind, lige fra traumer i opvæksten og til livsændrende begivenheder så som dødsfald, svære skilsmisser og pludselig ledighed, som kan trigge et misbrug.

Hvornår er man alkoholiker?

Når druk til bevidstløshed ikke længere er forbeholdt festlige lejligheder, men der imod er blevet en hverdags foreteelse, er man godt på vej til at blive alkoholiseret i en grad, som må betegnes som problematisk. Og når man ikke længere kan fungere i dagligdagen uden at have en vis mængde alkohol i blodet, er man officielt alkoholiker. Er dit misbrug nået dertil, bliver du nødt til at søge professionel hjælp.

Det kan være forbundet med stor risiko selv at forsøge sig med afrusning og afvænning, idet kroppen har vænnet sig til de store mængder alkohol, og derfor vil protestere kraftigt. Dette kan føre til, at du falder direkte tilbage i misbruget igen. Med hjælp fra et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien – kan du komme tilbage på rette spor, og samtidig få de rette redskaber til at opbygge en alkoholfri tilværelse.

Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk