Få hjælp til dine tænder hos den lokale tandlæge

26 February 2022
Astrid Pedersen

editorial

Har du ikke været til tandlæge i mange år. Så er det om at få bestilt en tid til kontrol. Det kan nemlig rigtig godt betale sig at få tjekket bisserne hos tandlægen mindst én gang om året.

Hvorfor gå til tandlæge hvert år?

Måske synes du ikke det behøver at være nødvendigt med et til to årlige tandlæge besøg. Dine tænder har jo aldrig fejlet noget, og du oplever hverken smerter eller blødninger fra gummerne.

Men her skal du tænke på at dette ikke er nogen garanti i sig selv. Der kan sagtens skjule sig forstadier til tandsygdomme og lidelser i tænder og tandkød på steder du ikke kan se. Har du for eksempel syreskader mellem dine tænder vil du ikke kunne få øje på den med det blotte øje.

tandlæge

Når først tandpinen melder sig på banen er det tegn på at der er opstået et hul i tandens emalje, med der til hørende betændelse i tandens bløde kerne. Og så er det for sent at forebygge.

Oplever du således pludselig blødninger fra tandkødet eller smerter i tænder og gummer er det for sent at skride ind med en forebyggende indsats. Så kan tandlægen faktisk kun udøve damage control. Og så kigger du på behandlings forløb som er både mere langstrakte og smertefulde samt en del dyrere end et til to forebyggende tandlæge besøg i løbet af et år.

Når du lader din tandlæge tjekke dine tænder hvert halve år skaber du de bedste forudsætninger for at bevare dine tænder sunde og stærke livet igennem.

Derfor er det en god idé at booke en tid hos din tandlæge. Og har du ikke allerede sådan én bør du finde en tandlægeklinik i nærheden af din bopæl eller din arbejdsplads.

Få den bedste tandpleje i Vallensbæk hos Tandlæge Mille Kjær. Læs mere på milletand.dk