Få støtte og hjælp til alkoholbehandling – når misbruget har bidt sig fast

08 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når et menneske udvikler et misbrug af alkohol, kan det udvikle sig yderst fatalt, hvis der ikke gribes ind i tide. Et alkohol misbrug er ikke noget at spøge med – der er nemlig ikke blot tale om, at personen drikker sig i hegnet i ny og næ. Alkoholisme ødelægger mennesker fysisk, mentalt og kognitivt, og kan efterlade sit offer uden venner, familie eller forsørgelsesgrundlag.

Det kan lyde ganske over dramatiserende, men det er ikke desto mindre sådan, det forholder sig. Og det værste er, at en typisk alkoholiker til det sidste hårdnakket vil benægte, at der er tale om et problem, hvilket gør det endnu mere vanskeligt for de nærmeste pårørende at støtte og motivere den misbrugsramte til at tage imod behandling.

Hvorfor er alkoholisme så udbredt?

I Danmark – og i mange andre vestlige lande – har vi en fest kultur, som foreskriver et vist indtag af alkohol. Faktisk kan man risikere at blive set lidt skævt til, hvis man takker nej til en øl eller et glas vin. Mennesker, som er i risiko gruppen for at udvikle en afhængighed, er således særligt udsatte for at blive alkoholikere.

Alkohol er tilmed nemt at skaffe. Du kan købe øl, vin eller spiritus i nærmest alle supermarkeder og kiosker, så længe du er over atten år gammel. Og så er grundlaget ellers lagt for et livsvarigt – og livsfarligt – misbrug.

Hvordan kommer man ud af alkoholisme?

Mange mennesker kommer så langt ud i misbruget, at der skal professionel hjælp til for at slippe af med dette. Grunden er, at alkoholen nærmest er blevet en integreret del af eens system, hvilket betyder, at kroppen vil reagere meget voldsomt, hvis man bare uden videre holder op med at drikke. På Behandlingscenter Stien kan du få kvalificeret hjælp til afrusning af afvænning. Du kan læse mere om alkoholisme og behandling herfor på behandlingscenter-stien.dk