Find din lokale psykolog på Frederiksberg

03 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af at hænge fast i negative tankemønstre, og føler du at de begrænser dig i din hverdag? Så kan du overveje at kontakte en psykolog. Og leder du efter en psykolog på Frederiksberg, kan du med fordel vælge psykolog Lars Bjarnø.

Hvordan kan psykolog Lars Bjarnø hjælpe mig?

Lars Bjarnø er en særdeles erfaren psykolog med tilknytning til det velrenommerede psykolog center og videns instans Neokognitivt Institut. Her beskæftiger dygtige og kompetente psykologer sig med de nyeste metoder inden for terapi og psykologiske behandlings forløb og forholder sig kritisk til såvel teori som praktisk anvendelse.

Blandt Lars Bjarnøs mange ekspertise områder, som tæller såvel eksistentiel psykologi og terapi og mindfulnessbaseret psykologi og terapi som krop-psyke-integration, kropsfænomenologi og smerteforståelse finder du metakognitiv terapi – en nytænkende og nyskabende terapi form, som har vundet indpas blandt især privat praktiserende psykologer i Danmark inden for de seneste fem til ti år.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en såkaldt transdiagnostisk behandlingsmetode, som således kan anvendes i forbindelse med behandling af flere forskellige psykiske og mentale problemer.

Samtidig er metakognitiv terapi en redskabs baseret behandlingsform, hvilket betyder at klienten selv fr stillet en række redskaber til rådighed som vedkommende kan bruge også uden for konsultationen. Du kan således komme rigtig langt med et sådant terapi forløb, også selv om det er begrænset i sin varighed.

Metakognitiv terapi adskiller sig fra de mere traditionelle behandlings metoder idet der inden for det metakognitive paradigme ikke lægges nær så høj vægt på tankernes specifikke indhold, snarere på vores egen respons derpå. Det er selve responsen som påvirker vores psykiske helbred.

Hos en psykolog, som praktiserer metakognitiv terapi, kan du således lære hvorledes du selv kan bearbejde dine indre antagelser og fordomme omkring dig selv ved at styre dine reaktioner på dem, og derved begrænse deres indvirkning på dit liv.

Læs mere om Lars Bjarnø og metakognitiv terapi på Lars Bjarnøs hjemmeside larsbjarno.dk