Fordelene ved at bruge en boligadvokat

04 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

At hyre en boligadvokat skal ikke ses som en udgift, men i stedet for en investering i et godt og problemfrit boligkøb, med mulighed for at spare både penge og tid oven i købet. Et boligkøb er for de fleste den største økonomiske investering de laver og går der noget galt, kan det have store konsekvenser i mange år i fremtiden.

Derfor er det vigtigt at dit boligkøb foregår så risikofrit som muligt og det er her, at en boligadvokat kommer ind i billedet. Du kan læse mere her http://www.freinsilber.dk/koeb-salg-fast-ejendom/. En boligadvokat er blandt andet godt at have med, når der skal forhandles med bankens bankrådgiver og med sælger eller ejendomsmægler. 

Dit banklån

Mange tænker sjældent over at en bank er en forretning som alle andre og det er muligt at forhandle om ens lån og de betingelser der hører med. Fuldstændig som når du ellers handler. Her vil endda små ændringer have en stor betydning over en 30 årig periode. Tag derfor din bankrådgiver med i banken, når du skal forhandle dit boliglån. Han er en erfaren forhandler og er tillige jurist med speciale i bolighandel. 

Det samme gør sig gældende, når der skal forhandles med sælger eller hans repræsentant, ejendomsmægleren. Ikke alene sætter du en anden erfaren forhandler ind over for ejendomsmægleren, der er ansat af sælger til at forhandle den bedste handel hjem, du får også en ekspert, der ved hvad der typisk giver gode prisnedslag i en forhandling.

Ved siden af prisnedslag er der andre ting der kan forhandles som er til din fordel. En af dem er f.eks. hvornår du kan overtage boligen. Ønsker du at der skal laves forbedringer eller males kan det være rart at overtage boligen samtidig med at du har din nuværende, så du ikke skal leve i bygge eller malerrod.