Fuldend dit outfit med et sæt diamantøreringe

25 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Fordelen ved smykker er at de kan ændre et sæt tøj fuldstændig. De kan være med til at ændre et halvkedeligt sæt til noget elegant og bemærkelsesværdigt. De kan også pifte det op alt efter hvilke typer smykker det er. Nogle sværger til diskrete og dyre diamantsmykker. Andre er til mere store og farverige af slagsen. Begge typer kan både være dyre og billige. 

Det gælder også øreringe. De kan være små og diskrete, men også store. Det er vigtigt at dine øreringe er “ægte” med ægte menes der, at der ikke er nikkel i. Nikkel kan give allergi og eksem.

Smukke og diskrete diamantøreringe

Nogle af de mest populære øreringe er diamantøreringe. De er ofte af en type der er perfekte til daglig brug men samtidig passer de også til fest og galla. Det gør dem både anvendelige og populære.

Der findes diamanter i stort set alle farver, men de mest almindelige ligger i scalaen hvid til gul. Med den hvide som den fineste og dog. En hel gul diamant er så sjældent, at den er yderst værdifuld. Den kendteste ejes af smykkefirmaet Tiffany og er på hele 128 carat. Den er med i filmen Breakfast at Tiffany med Audrey Hepburn.

Diamanter har været kendt i årtusinder, men det er først store fund i Sydafrika tilbage i det 1900ende århundrede, at det er blevet muligt for almindelige mennesker at eje et diamantsmykke. Det er også i Afrika at den største diamant er blevet fundet. Den blev fundet allerede i 1905. Omkring 50 år efter de første diamantfund.

Den var på 3106 carat men blev senere kløvet til hele 105 diamanter. Den største på 530,2 carat. Til sammenligning er de diamanter der som udgangspunkt bliver brugt til øreringe, ofte på langt mindre end 1 carat. En ørering med en enkel sten vil ofte have en størrelse op 0,1 eller 0,2 carat.