Har du som akademiker brug for en fagforening?

30 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Det enkle svar til det spørgsmål er ja. Du har lige så meget brug for en fagforening som akademiker som du har hvis du er ufaglært. Forskellen ligger i hvilken fagforening du som akademiker skal være medlem af.

De fleste fagforeninger har specialiseret sig i et specifikt fagområde, så de bedre kan råde og vejlede deres medlemmer. Samtidig har de retten til at forhandle når der skal laves nye overenskomster. Jo flere medlemmer, jo mere kan en fagforening forhandle med arbejdsgiverne på medlemmernes vegne. Du kan søge på fagforening akademiker, hvis du leder efter en ny.

Lønforsikring og andre serviceydelser

I dag tilbyder de fleste fagforeninger også andre ydelser, der har det fokus at forbedre deres medlemmers arbejdsliv. De tilbyder en lønforsikring, da det er de færreste der i dag kan leve af det beløb man får udbetalt af A-kassen. Det er muligt at få udbetalt op til 90% af den løn man i dag får udbetalt i op til 2 år. Hvad forsikringen koster pr. måned afhænger af hvor meget du vil have udbetalt og hvor længe. 

Det er ikke den eneste type forsikring en fagforening tilbyder. Ofte har de også lavet en aftale med en traditionel forsikring som gør at de kan tilbyde andre former for forsikringer billigere til deres medlemmer.

Det kan f.eks. være en husstands eller ulykkesforsikring.

Mange fagforeninger har også mange andre gode tilbud til deres medlemmer som gør at de kan spare penge. Det kan være tilbud på kurser og andre former for efteruddannelse. Det kan være tilbud på billetter til teater og andre former for forlystelser.

Et helt andet område hvor fagforeningen tilbyder hjælp er råd og vejledning. Du kan få råd til hvilke kurser og efteruddannelser du evt. kan tage hvis du gerne vil have et nyt job. Det kan være et bedre job eller også kan det være fordi du gerne vil skifte retning jobmæssigt.