Hvis du står og skal købe en bolig vil du med sikkerhed støde på begreberne skøde, købsaftale og tinglysning. Der er forskel på en købsaftale og et skøde. En købsaftale er den specifikke aftale køber og sælger har indgået helt ned til mindste detalje.

Dvs. overtalelse tidspunkt, med eller uden vaskemaskine og græsslåmaskine osv., hvor skødet indeholder de overordnet detaljer som navne, købesum og finanseringsmetode. Det er vigtigt at skødet bliver tinglyst, først når skødet er tinglyst er salget gennemført. Indtil da kan sælgers kreditorer stadig tage pant i ejendommen, også selvom du som køber er flyttet ind.

Du kan læse mere her om skøder https://eboligadvokat.dk/skoede/. I dag sker tinglysningen elektronisk ved hjælp af NemID. Danmark er det første land i verden, der gik over til elektronisk tinglysning.

Få hjælp af en boligadvokat

Da det er vigtigt at dit skøde bliver tinglyst hurtigt og korrekt, er det en god ide at hyre en boligadvokat til at sikre det at processen går hurtig og smertefrit.

Udover selve det praktiske arbejde med skødet er der flere andre gode årsager til at hyre en boligadvokat også inden du har fundet den rigtige bolig. Han eller hun kan hjælpe dig med at forhandle med sælger, sikre dig at der ikke er planer på vej fra kommunens side, som vil påvirke dig. Han er heller ikke forelsket i boligen og sidder og drømmer om det liv der skal levet der eller hvordan du vil ændre boligen og indrette den.

Du har hyret ham eller hende til at varetage dine interesser, ligesom ejendomsmægleren som udgangspunkt er sælgers mand. Det betyder at han har nemmere ved at stille de rigtige spørgsmål og forhandle på dine vegne.

mtidig har han en erfaring, både uddannelsesmæssigt men også erfaringmæssigt fra andre sager, som du med sandsynlighed kan få stor nytte af.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *