Hvad skal du af dine Cr1616?

04 September 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad skal du af dine Cr1616?

Vi tilgiver dig gerne, hvis du lige undrede dig over, om vi havde tastet rubrikken til denne artikel ukorrekt, men, nej, det var skam vores intention at skrive Cr1616.

Så hvad pokker er en Cr1616 så for en størrelse?

Det er faktisk en lille størrelse, og den er så undseelig, at man ofte laver den i sølvfarve, så den er til at få øje på.

Der er med betegnelsen Cr1616 tale om en bestemt type af knapcellebatterier, og hvis du stadig ikke helt har fundet ud af dette, medmindre du i mellemtiden har søgt efter svaret på nettet, så har du måske udover nu regnet ud, at der er tale om en type af batteri, også fundet ud af, hvad det nærmere præcist er for en type.

For de fleste danskere kalder nok bare den slags for “de små runde batterier”.

Og det er det skam også: de er de små, glatte og runde batterier, der på afstand kan ligne en mønt, men det er skam et batteri, som man bruger til at give energi og strøm til mindre enheder.

For det er begrænset, hvor meget strøm der er på disse, så de skal bruges i aggregater, som man ikke benytter så tit, så man ikke skal hen at udskifte dem for ofte.

Men selv hvis det bliver nødvendigt, så koster det virkelig ikke så meget at anskaffe sig Cr1616 eller andre typer af knapcellebatterier.

Alligevel glemmer mange af os at sørge for at have dem liggende derhjemme, og det hænger nok sammen med, at den slags batterier ikke er så udbredte som andre typer af batterier.

Og så er de også svære at holde styr på, da de netop minder om mønter i størrelsen.

Vores forslag skal derfor lyde på, at man faktisk lader dem ligge i emballagen, indtil man skal bruge dem, så de er lettere at få øje på.