Hvad skal du bruge for at køre motorcross

28 august 2021
Steffen Hansen

Motorcross er blevet en mere og mere populær sport, og dyrkes nu over hele landet, af folk i alle aldre. Nogle bruger det som en hobby, og en måde at komme ud på, mens andre har en mere professionel tilgang til sporten. Uanset hvad, så er kræver det noget nødvendigt udstyr at køre motorcross.

Det basale udstyr

For overhovedet at komme til at køre motorcross, kræver det to helt basale ting. En maskine at køre på, samt en styrthjelm, for uden disse to helt basale ting, kan du slet ikke komme ud at køre. Selve motorcross maskinen, er den dyreste investering du skal lave, for at komme til at køre. De kan heldigvis købes brugt, og du kan med fordel finde en klub og melde dig ind i, for derefter at høre om de kan hjælpe dig med at finde en motorcross maskine at køre på.

Sikkerhedsudstyr

Når det kommer til motocross udstyr, så er umuligt at komme udenom sikkerhedsudstyret. Motorcross kan være en farlig sport, da man kører stærkt, over bump og hop, samt offroad. Det er derfor nærmere reglen end undtagelsen, at man indimellem styrter og slår sig. Man kan dog gøre meget for at undgå det helt alvorlige skader, ved at benytte sig af en godkendt styrthjelm, rygskjold, kørerdragt og handsker. Disse fire sikkerhedsting, kan være med til at redde dit liv.

Kør forsvarligt

Selvom om motorcross er en konkurrencesport, hvor det handler om at vinde, kan man stadigvæk godt køre forsvarligt. Dem der holder hovedet koldt og kører forsvarligt, men også til grænsen, er oftest dem der vinder. Så hvis du ønsker at køre motorcross, men også at vinde, er du nødt til at lære at holde hovedet koldt, fokusere, og køre med omtanke. Hvis du mestrer disse aspekter, hvem ved, så er du måske en kommende verdensmester.