Hvad vil du gerne have ud af din tidsregistrering?

26 February 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

I det daglige liv gør det måske ikke så meget, hvis man er fem minutter forsinket til en middagsaftale, for så får værten eller værterne lige en chance til at gøre maden helt klar.

Faktisk er det lidt en synd, hvis man kommer for tidligt.

Men generelt er vi meget punktlige her i Danmark, og en dansker ville nok have det svært med, hvor løst man tager det med aftaler længere sydpå, fordi man ikke er så nøjeregnende med den slags.

Men når det så kommer til at være i et firma, så er vi endnu mere effektive, for der ser vi på, hvordan man benytter tiden mest effektivt, for tide er vitterligt lig med penge.

Og indtil vi finder ud af at rejse i tiden, stoppe tiden, mens vi bevæger os eller indsætte flere timer i døgnet, så er vi nødsaget til at finde ud af, hvordan vi bruger den tid, vi har til rådighed, mest optimalt.

tidsregistrering

Tidsregistrering kan begås på mange måder

Den slags gør man ved at registrere tiden, og det er måske ikke noget, som man lige ser nærmere på nu, men det kan man opgøre senere og lave en status over, hvordan den er blevet brugt, mens man var på arbejde.

Så kan man se, hvor man kan spare mere tid, hvor man kan optimere, om man skal indsætte maskiner til at tage sig af nogle opgaver, eller man skal helt droppe et led.

Andre gange ser man så også på, om det kan være medarbejderne, hvor “problemet” ligger, hvor de ikke selv er klar over det.

Er der for eksempel for meget spildtid med at tage rygepauser, får man ikke lavet de opgaver hurtigt nok, som man ellers burde, da man tidligere har klaret lignende opgaver markant hurtigere.

Det kan jo også være på den måde, at man opdager, at der er nogle medarbejdere, der ikke trives, men de kan ikke selv sætte ord på det eller opdaget det selv.

På den måde er tidsregistrering med til at afklare en hel del i ens firma.