Hvor mange penge kan jeg få for mit skrot?

20 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Det er ikke altid let at vide, hvad man skal gøre med sit skrot. Måske har du et gammelt køleskab stående i garagen, eller en cykel, som du ikke bruger længere. Hvordan får du det væk? Og hvad får du for det?

I denne artikel guider vi dig igennem skrotpriser og skrothandlere – så du kan få det skrot ud af huset og tjene lidt penge på samme tid!

Hvordan fungerer det med en skrothandler?

En skrothandler er en virksomhed, der tager imod skrot og sælger det videre. Der findes skrothandlere, som specialiserer sig i bestemte metaller eller skrotprodukter, mens andre vil købe alt skrot – lige fra metal til elektronik og træ.

Det kan helt konkret være alt fra gamle biler til de sko, du har fået udskiftet hælen på for mange gange. Sørg dog for at sortere skrottet ordentligt! Du skal måske skille skruer og skiver ad fra hinanden, eller skille metal og plastik ad.

skrotpriser

Hvorfor skal jeg kende til min nærmeste skrothandler?

Det er en god idé at have en skrothandler i nærheden, så du kan aflevere dit skrot der – i stedet for bare at smide det ud eller endda brænde det af. Når du aflevere skrot hos en skrothandler, gør du rent bord for miljøet ved ikke at skabe unødvendig skrald og forurening. Samtidig kan skrot have en høj værdi, så det er skam spild at smide skrot ud!

Hvad kan jeg få for skrot?

Prisen på skrot afhænger af mange ting, som fx sæson, markedet og mængden. Det bedste råd er derfor at samle skrot op inden du skal aflevere det – jo mere skrot du har, desto højere pris vil du typisk kunne få.

Nogle skrothandlere vil veje skrottet, mens andre vil aftale en pris på forhånd. Prisen kan variere meget og skal altid forhandles, men som udgangspunkt er skrotpriserne højest for metal som sølv, guld og kobber samt jern og stål. Naturligvis afhænger skrotprisen også af skrottypen – et gammeldags telefonsvarer har ikke den samme værdi som et komfur eller en gammel bil.

Sørg dog for at skrot ikke indeholder skadelige eller farlige materialer, før du aflevere det til skrothandleren. Det kan være farligt for skrothandlerne at håndtere skrot med skadelig kemi, så skulle det vise sig, at dit skrot har skadelige elementer, vil skrothandleren typisk ikke kunne tage imod det.