Hvordan bruger du din udestue?

31 December 2020
Pia Nielsen

En udestue er mere end blot ly for sommerbyger i ferierne – det er det opholdsrum, der forlænger de lyse timer og giver hygge hele året rundt. Indret din udestue, https://husblog.dk/skoen-inspiration-til-indretning-af-udestue/, så den kan bruges på alle årstider. 

Vi har alle brug for det…

…sol, lys og varme. Hunde, børn, voksne – vi har alle brug for et sted, hvor vi kan udnytte de sparsomme solskinstimer og gå i ly for de mange regnbyger i et land som Danmark. En udestue er løsningen, og du kan sagtens bruge den hele året.  

Hvordan indretter du til brug hele året?

Uanset om du har en isoleret udestue med termoglas og varme eller blot et orangeri med enkeltlagsglas og små lufthuller, så kan du indrette den til helårsbrug. Størrelsen på din udestue afgør naturligvis, om indretningen skal ændres efter sæsonen, eller om der er plads nok til det hele året rundt. 

Tilpas efter sæsonen…

Den lidt mindre udestue kan med fordel tilpasse indretningen efter sæsonen. Det betyder i praksis, at du udskifter eller tilføjer efter årstiden. Om sommeren kan du nøjes med det klassiske cafesæt med hynder og et par potter med grønt. Efteråret og det tidligere forår kan nydes med et lunt tæppe om benene og et par stearinlys, mens vinteren kalder på lammeskind, terrassevarmere og evt. elektrisk lys. 

Indret til hele året!

I udestuen med mere plads kan du ofte nøjes med at flytte lidt på møblementet i forhold til solen, så også efteråret og vinterens lavt-hængende solstråler når ind til opholdszonen.

Husk at gøre udestuen hyggelig med alternativer til sommerens potter og grønt – hertil kan du vælge LED-stearinlys med timere, der selv tænder, når mørket falder på. Du kan lade juletræet få et par uger ekstra i udestuen, inden det kommer ind i stuen, eller du kan dekorere til påske, pinse og fødselsdage i udestuen.