Hvorfor bruger man træpiller?

11 January 2022
Agner Clausen

editorial

Hvorfor bruger man træpiller? Hvilke fordele er der med træpiller? Hvorfor er det så populært? Hvor kan man købe træpiller af god kvalitet?

Gode grunde til at bruge træpiller

Der er flere gode grunde til, at træpiller er så populære. For det første passer et pillefyr stort set sig selv. Man tømmer x antal sække i en beholder, og så klarer pillefyret resten. I fyringssæsonen kan fyret køre i en uge, inden den skal fyldes op igen. (Det afhænger selvfølgeligt af fyrets dimensioner.) Fyrer man med brænde, skal man fyre en til flere gange hver dag. Med et pillefyr kan man forlade huset i mange dage og komme hjem til at varmt hus.

En anden grund er, at træpiller er en miljøvenlig og CO2 neutral varmeløsning. Den globale opvarmning er en realitet, vi mærker allerede konsekvenserne i form af stigende havniveau, smeltende gletschere og naturkatastrofer. Der må handles. En enkel måde at gøre det, er ved at gå over til en CO2 neutral brændsel, som for eksempel træpiller.

image

Et pillefyr kan helt enkelt erstatte et eksisterende fyr og kobles til centralvarmeanlægget. Og har du et brændefyr, behøver man i mange tilfælde ikke at købe et nyt fyr, men blot komplementere det eksisterende fyr med et anlæg som fodrer fyret. 

En anden god grund til at vælge træpiller, er at man ifølge Energistyrelsen kun forventer en lille stigning af prisen frem til 2030, hvorimod de fossile brændstoffer ventes at stige betydeligt mere procentuelt.

Køb gode træpiller i Esbjerg

Hvor får man fat i gode træpiller i Esbjerg? MRpiller (https://www.mrpiller.dk/traepiller-esbjerg) er en seriøs forhandler af kvalitets pellets. Deres træpiller kommer fra Skandinaviske skove, hvor der altid genplantes når træer fældes. Det er pellets med en lav fugtighedsgrad og en høj varmeeffekt pr. kilo. Så køber du dine træpiller hos MRpiller, får du de bedste træpiller der findes på markedet, samtidig med at du gør en indsats i kampen mod den globale opvarmning.