Hvorfor tager man online lån?

17 February 2020
Cecilie Mortensen

editorial

En af de ting som kendetegner låneudbydere online er, at de kan låne en penge hurtigt. Og det er noget, som danskerne hvert år gør brug af. Alt efter hvilken type lån man ansøger om, så kan der gå et par timer eller op til et par dage, før pengene er udbetalte – og det rigtig hurtigt, når det kommer til lån. Det betyder naturligvis også, at man skal have godt styr på lånets betingelser og ens egen økonomi, før man ansøger og accepterer et lån. 

Hvorfor vælge et online lån?  

Online lån appellerer til mange, da hele ansøgningsprocessen går hurtigt. Og der er ikke så mange krav til ens økonomi, som der eksempelvis er i banken. Det betyder, at man kan lån hurtigt penge og i mange tilfælde uden at man skal stille sikkerhed for lånet. Det vil sige, at man ikke skal sætte ens hus, lejlighed, bil eller andet af værdi som sikkerhed, hvis man skulle få udfordringer med at betale lånet tilbage.

Der er dog også en anden side af online lån. Det er, at de ofte er forbundet med høje omkostninger. Det vil sige, at det kan være dyrt at optage denne type lån. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig ind i mange begreber, som er omkring ens lån. Det gælder alt lige fra ÅOP, renten, løbetiden, det månedlige afdrag m.m. Når man forstår disse tal, så har man en fornemmelse af, om man rent faktisk har råd til lånet.

Det kan virke specielt, at man stiller spørgsmålet omkring, om man har råd til lånet. For de fleste ansøger vel om et lån, fordi de mangler penge. Men. Hver måned skal man naturligvis afdrage på lånet, det er derfor også essentielt, at man har dette beløb til rådighed. Ellers kan der nemlig komme væsentligt flere gebyrer på ens lån, som gør det endnu dyrere.