Hvornår er det aktuelt med et pasfoto?

15 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Et pasfoto er et pasfoto af dit ansigt, der er taget af en pasfotograf, og som du kan have i dit pas. Det skal opfylde specifikke krav til størrelse, komposition og fokus. Hvornår har du brug for et? Hvilke begrænsninger er der? Kan du selv tage dem derhjemme? Læs videre for at få svar på alle disse spørgsmål og meget mere!

Pasfotos er nødvendige, når du ansøger om et pas, fornyer et pas eller får et paskort. De skal tages inden for seks måneder efter ansøgningsdatoen og skal opfylde særlige krav. Billedet skal være:

– Det skal være: Taget af en pasfotograf

– To tommer i kvadrat

– I farve

– På hvid baggrund

– Af hele ansigtet, forfra set med åbne øjne

Du kan finde pasfotografer på mange apoteker, postkontorer og rejsebureauer. Du kan også selv tage billedet, hvis du følger ovenstående retningslinjer. Hvis du tager dit eget pasfoto, skal du sørge for at bruge et digitalkamera med god belysning, så billedet bliver klart. Du kan også bruge en pasfototjeneste som f.eks. ePassportPhoto.com.

Når du har et pasfoto, kan du også bruge det til andre ting. Du kan f.eks. få brug for et pasfoto til en visumansøgning eller et id-kort. Du kan også få pasbilleder til dine børn, hvis de rejser med dig.

pasfoto

Få taget et pasfoto hos en fotograf

Det bliver hurtigt lidt omstændeligt, hvis du skal tage dit pasfoto selv. Derfor kan du med fordel henvende dig hos en fotograf. Du er næsten garanteret et godt pasfoto, hvis du går til en pasfotograf. Pasfotoet skal opfylde visse krav, f.eks. størrelsen på pasfotoet. Desuden må pasfotoet ikke være ældre end seks måneder. Men alt det ved fotografen, og derfor er du i trygge hænder.

Mangler du en pasfotograf, kan du starte med at kigge her – her kan du i hvert fald få hjælp: https://solroedfoto.dk/fotografering_/pasfoto.