Kør din Ford på et godt værksted

07 April 2022
Niels Geckler

editorial

Ford er en af de helt store traditionsrige bilmærker, der faktisk har været med til at sætte skub i privatbilismen som fænomen i begyndelsen af 1920’erne. Har du en bil af dette ikoniske mærke, skal du måske bruge et Ford værksted på Fyn.

Henry Ford var en af de helt stor amerikanske kapitalister i starten af det 20. århundrede og med sine samlebåndsprincipper, videnskabelige og systematiske tilgang til organisering af arbejdet og sin vægt på masseproduktion fik han fremstillet millioner af billige biler – den almindelige amerikaner kunne få sin egen bil. Og som Henry Ford sagde: Du kan få din Ford T i lige præcis den farve du vil have – så længe det bare er sort.

Meget er sket siden dengang. Ford har haft en lang række af ikoniske modeller, både rappe sportsvogne som Ford Mustang og racerbilen Ford GT 40, de har lavet lastbiler, busser og sågar traktorer – de sidstnævnte under betegnelsen Fordson. I en periode har Ford eget det svenske firma Volvo og en større andel af det traditionsrige britiske mærke Aston Martin samt dele af japanske Mazda. Hovedkontoret har altid ligget i Detroit i den amerikanske stat Michigan. 

Ford værksted Fyn

Ford i Danmark i dag

Ford oprettede allerede i 1919 et dansk datterselskab til at samle og sølge deres modeller, lige som de gjorde det i mnage andre lande. Mærkest har opnået stor udbredelse og nu til dags er det modeller som Mondeo, Focus, Galaxy, Explorer og C-Max og S-Max. 

Der er både hybridbiler og biler med en motor der drives af brint blandt Fords modeller og du kan stadig få din Ford i farven sort – men også i mange andre farver. Hvis din Ford begynder at lave forkerte lyde eller bare skal til et periodisk tjek, kan du heldigvis nemt finde et autoriseret Ford værksted i Danmark, hvor du kan få den tjekket.