Koteletter i fad – når familiens aftensmåltid skal være nemt og lækkert

30 August 2018
Astrid Pedersen

editorial

Leder du efter en opskrift på et aftensmåltid, som både er nemt at tilberede, billigt og hurtigt at købe ind til, og så velsmagende, at hele familien kan være med? Så behøver du ikke at lede meget længere. Med de klassiske koteletter i fad får du alle tre ting på én gang. Og så er koteletter i fad tilmed et næringsrigt og sundt måltid, især hvis koteletterne og sovsen er akkompagneret af sundt tilbehør, som for eksempel grønne bønner, kartoffel- eller rodfrugt mos, eller ærter.

Koteletter i fad – et nemt og hurtigt aftensmåltid i en travl hverdag

De stressede hverdage behøver ikke at blive mere pressede af, at du ønsker at tilberede et velsmagende aftensmåltid fra bunden. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre på ganske kort tid – og med helt enkle ingredienser. For eksempel skal du til koteletter i fad udelukkende anvende simple – og tilmed billige – ingredienser, som du finder i et ganske almindeligt supermarked. Foruden selve de lækre og saftige svinekoteletter, skal du blot bruge olie, løg, champignoner, salt og peber, gul og rød peberfrugt, bouillon, tomatpuré, fløde, paprika og mel.

Den helt store fordel ved koteletter i fad er, at de nærmest laver sig selv. Så snart du har bikset den simple sovs sammen, skal denne bare overhældes koteletterne i deres fad, og så skal hele molevitten have lov at hygge sig i ovnen indtil det er spisetid. Du skal heller ikke ud i det helt avancerede køkkentøj, når du skal tilberede en omgang koteletter i fad. Du skal selvfølgelig bruge et ovnfast fad, og så en tykbundet gryde eller pande til at fremstille sovsen i – og en skarp kniv samt et godt skærebræt. Denne ret er så nem at lave, at du faktisk kan invitere dine større børn til at tage del i madlavningen, når menuen står på koteletter i fad.

Du kan finde den fulde opskrift på koteletter i fad på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/9607/koteletter-i-fad-03