Nogle gange skal man overtage for en anden chauffør i et vognmandsfirma

18 May 2020
Anders Lundtang Hansen
image

Du kender det måske fra dit eget arbejde, at du ikke kan møde ind den givne dag, så du har en tilkaldekalender, hvor du ser, hvem der eventuelt kan tage tjansen for dig den dag – og så lover du at gengælde den.

Eller også ved man, at man kommer til at skulle løbe hurtigere i firmaet den givne dag, hvor der er meget arbejde at lave, og hvor det nu er færre hænder, der skal lave tilsvarende arbejde.

Men sådan kan det jo gå, specielt hvis man er syg og ikke kan møde på arbejde.

Så kan man have nogle specielle situationer, hvor man er nødt til fra opgavens start eller undervejs i den at træde til for at hjælpe.

Eksempelvis kunne dette være et vognmandsfirma, hvor man har en bestemt opgave en dag, hvor en container i Randers skal hentes og køres til Tyskland af en chauffør.

Dernæst kan det ske, at den valgte chauffør ikke kan møde på arbejde den dag, men containeren skal altså sendes med containerskib den dag, så den ikke kommer for sent, og så man en anden chauffør træde til.

Det kan være en hård opgave, hvis man bliver kastet direkte ind i det udefra, og man ikke kender opgaven eller har haft tiden til at forberede sig, men der er trods alt ikke så meget andet at gøre, end at man må kaste sig over det – man er trods alt uddannet til jobbet.

Et andet tilfælde kan være, at den valgte chauffør ender med ikke at kunne gennemføre opgaven af den ene eller anden grund, så man er fanget undervejs med opgaven, og her kan man heller ikke give op.

Er man heldig, så er der måske en anden chauffør tæt derved, som kan træde til, og ellers må man sende en ud på opgaven, der kan klare den den specifikke dag, så opgaven ikke strander undervejs.