Ny bolig? Frisk den op med en professionel gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen
Ny bolig? Frisk den op med en professionel gulvafslibning

Et trægulv er stort set altid et aktiv for en hvilken som helst bolig. Har du fået fingrene i en traditionel murermester villa, en unik bungalow eller en herskabs lejlighed, vil din nye bolig med stor sandsynlighed være forsynet med et lækkert, massivt trægulv. Dette kan eksempelvis være i form af massive egeplanker, en smuk og elegant sildebens parket, eller måske de klassiske lameller i bøg eller fyr, som især ses i bylejligheder fra det forrige århundrede.

Uanset hvad, er det altid en god idé at søge at bevare det originale trægulv i et hus eller i en lejlighed. Et originalt trægulv vil nemlig som oftest passe perfekt til stuer og værelser, idet det er lagt i forbindelse med bygningens opførelse.

Samtidig kan du forvente at skulle betale mange penge for et trægulv af tilsvarende standard. Et originalt trægulv vil nemlig typisk være fremstillet ud af massivt træ i solid og holdbar kvalitet – fra dengang hvor træ var den mest anvendte form for gulv belægning der fandtes. Senere hen er mere moderne og billige belægnings typer kommet til, så som klik parket, linoleum, vinyl, beton, cement og epoxy. Og træværk som gulv belægning er gået hen og er blevet ren og skær luksus.

Hvem kan hjælpe mig med at få trægulvet flot igen?

Du bør således gå all in på bevarelse af det eksisterende trægulv, i det omfang det kan lade sig gøre. Det kan anbefales at lade en erfaren gulvmand kaste et blik på trægulvet frem for selv at få i gang med renoveringen. En faglært håndværker vil med sikkerhed kunne vurdere gulvets tilstand og beskaffenhed, og på baggrund heraf vurdere hvorvidt der skal en gulvafhøvling eller en gulvafslibning til for at genskabe den smukke, levende overflade.

Du kan få et godt tilbud på behandling af trægulv hos Gulvkanonen – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fredericia/