Nyt tandimplantat – sådan foregår det

17 March 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Kort fortalt så er et eller flere tandimplantater en ideel løsning, hvis man mangler tænder. Her kan et nyt tandimplantat nemlig være med til at erstatte det sted, hvor man har manglet en tand. Måske har man haft et ønske om denne løsning, hvis man gerne vil have et flot smil igen. Det kan også være, at det har generet en, når man skulle spise eller andet. Heldigvis findes der en løsning som denne, så man kan få de tænder, man drømmer om. Men hvordan foregår processen, når man skal have et tandimplantat? 

Når tiden er blevet til et tandimplantat

Når man får lavet et tandimplantat, så foregår det ved, at man får sat implantatet fast i kæbebenet. Det der sættes fast er en lille titaniumskrue, som sættes op, mens man er lokalbedøvet. Dette skal nu fungere som roden på en tand. Herefter skal implantatet have tid til at kunne hele, før man kan begynde at sætte en porcelænskrone eller bro på. 

Når man får indsat et implantat, så er det vigtigt, at man er grundig med hygiejnen omkring det – især i den periode hvor tandkødet omkring implantatet også skal hele. Dette er naturligvis noget, som en tandlæge kan instruere en god og grundigt omkring, så man når bedst muligt i mål med et implantat, som er helet godt. 

Næste skridt er herefter, at man får påsat en porcelænskrone eller bro på implantatet. Og der vil naturligvis også være mulighed for at få noget midlertidigt på implantatet i den periode, hvor det heler. 

Et godt forløb afhænger naturligvis også af, at man kommer til en dygtig og god tandlæge. For det kræver naturligvis en del erfaring og ekspertise, når der skal arbejdes med at lave et nyt implantat. Derfor kan det også godt svare sig, at man undersøger tandlægerne i ens lokalområde. Du kan eksempelvis starte her: https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/