Professionel og billig gulvafslibning i Greve

04 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Har du længe gået og ærgret dig over, at dit før så lækre og skinnende trægulv nu er præget af slidmærker og ridser? Er du nået til det punkt, hvor du overvejer helt at droppe trægulvet til fordel for et gulv, som er nemmere at have med at gøre – og som bedre tåler at blive brug på daglig basis?

Mange boligejere vælger at skifte trægulvet ud med et mere slidstærkt gulv, som ikke kræver samme mængde af vedligholdelse og hyppig pleje, og som samtidig er nemmere at rengøre. Dette kan for eksempel være klik parket (som måske nok ligner træværk, men slet ikke har samme varme følelse) eller en af de moderne gulvtyper som beton eller cement. Især de to sidstnævnte er blevet særdeles populære, idet de spiller godt ind i tidens indretnings mode, som dikterer industrielle og urbane takter.

Men det er faktisk synd at skrotte et trægulv, blot fordi det er blevet lidt slidt i overfladen. De skæmmende skjolder, små ridser og misfarvede plamager er nemlig som oftes kun overfladiske. Dette betyder, at de nemt og hurtigt kan fjernes ved en effektiv gulvafslibning, som tilmed er et langt billigere alternativ end et helt nyt gulv.

Kan mit gulv godt tåle en gulvafslibning?

Måske er du bekymret for, hvorvidt dit gulv er massivt nok til at kunne tåle en grundig gulvafslibning. Det kan langt de fleste trægulve. Ved en gulvafslibning fjernes kun højst to millimeter af gulvets overflade, hvilket er langt mindre, end der ryger ved en gulvafhøvling. Og da de grimme skønhedspletter som oftest er indlejret i det øverste par millimeter af træværket, kan gulvet blive rigtig flot med en gulvafslibning og en dertil hørende efterbehandling.

Hvis du har betænkeligheder ved selv at udføre behandlingen, kan du kontakte din lokale gulvmand, som kan garantere dig det smukkeste resultat af en gulvafslibning. Læs mere på gkservice.dk