Sådan får du de bedste stykker kød

27 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Elsker du kød og kan kalde dig selv for en ægte “meat lover” så er denne artikel til dig. De fleste mennesker køber deres kød i supermarkedet, og det er virkelig en skam, for de fleste supermarkeder sælger kød, som ikke er særligt godt. Ikke at det ikke er spiseligt, men hvis man først har fået en udskæring fra slagteren, så ved man hvad der menes.

Hvorfor du bør droppe kødet i supermarkeder

De fleste supermarked sælger kød af det man kan kalde anden sortering. Med andre ord, får man altså ikke det bedst kød, men det der var næstbedst. Det skal dog nævnes, at nogle supermarkeder har deres egen slagtere tilknyttet, og derfor kan levere kød af den bedste kvalitet. Det koster dog også derefter, og i nogle tilfælde kan det faktisk være billigere hos slagterbutikken.

Derfor bør du vælge en slagter

Ud over det nostalgiske i at tage forbi slagteren på vej hjem fra arbejde, så er det købe kød hos en slagter også en helt anden, og bedre oplevelser. Her handler det kun om kødet, og ikke alt muligt andet, som i et supermarked. En slagter kan også rådgive dig og forslå skæringer som du aldrig har prøvet før, men helt sikkert vil komme til at elske. 

Spis dit eget kød

Her menes der selvfølgelig ikke at du skal skære din arm af, og spise den. Men hvis du er jæger og ofte bringer bytte hjem, så kan et slagteri hjælpe dig med at skære kødet ud i lækre stykker. Det er slet ikke så dyrt som man skulle tro, og jo mere kød man kan bringe ind, jo billigere kan slageren gøre det for dig. Dette er selvfølgelig også en ideel løsning, hvis du er landmand og skal spise kødet selv, eller sælge det i en gårdbutik, eller levere det til en forretning.