Sådan vælger du de bedste terrassebrædder

16 marts 2021
Anne-Mette Hansen

En træterrasse er en super flot tilføjelse til din have og bolig. Det er et skønt sted at sidde og nyde solen om sommeren. Men hvordan får du bygget den bedste træterrasse, som er mest holdbar og flot at se på? 

Det vigtigste i opbygningen af din træterrasse er gode og solide terrassebrædder. Læs meget mere i denne artikel og find du af, hvordan du vælger de bedste brædder til din terrasse.

Sådan vælger du terrassebrædder

Der er flere ting at tænke over, når du skal vælge brædder til terrassen. For det første skal du naturligvis vælge brædder, som passer til den stil og det udseende du gerne vil have, at terrassen skal have. 

Derudover skal du også tænke praktisk. Almindelige brædder er ikke så gode til at bygge terrasse med. Det er vigtigt at vælge imprægnerede brædder, som netop er mere modstandsdygtige overfor vind og vejr. 

Du kan både få trykimprægnerede og brunimprægnerede brædder til terrassen. Disse er nogle af de mest populære valg, når det kommer til terrassebrædder

Hvem kan lave din træterrasse?

Der findes mange terrassefirmaer og tømrer, der er specialiseret i at bygge træterrasser op fra bunden af. Det kan være en god idé at tage håndværkeren med på råd, når du indkøber materialer til terrassen. 

Det kan være en god idé at efterspørge et tilbud fra mere end ét firma. På den måde har du noget at sammenligne, så du får en god og realistisk markedspris på netop dét at opføre en træterrasse. 

Kan du bygge selv?

En træterrasse er ikke det allernemmeste gør det selv projekt. Det kræver nogen ekspertise og erfaring at kunne bygge en træterrasse fra bunden af. Den skal være dimensioneret og opført korrekt, for at du netop får den bedst mulige terrasse. Derfor kan det godt betale sig at hyre en professionel til arbejdet.