Skal jeg købe eller bygge en sandkasse?

25 November 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Skal din have udrustes med en sandkasse? Så kan du med fordel læse med her

Køb en færdig sandkasse – nemt og bekvemt

Det nemmeste er selvfølgelig at købe en sandkasse som allerede er bygget – eller som er nem selv at samle. Her findes der forskellige modeller. Du kan købe en saml selv sandkasse som leveres komplet med alt hvad du skal bruge for at samle en solid og holdbar sandkasse. Disse sandkasser findes i forskellige modeller og størrelser, og leveres med en udførlig samle vejledning samt angivelse af hvor meget sand du skal bruge til at fylde sandkassen op.

Du kan også vælge at købe en sandkasse i plastik, hvor du slet ikke skal gøre noget selv andet end at placere sandkassen i haven. Denne model egner sig til den lille have, og til de små børn. En stor fordel ved en plastik sandkasse er at den er nem at flytte rundt på. Om vinteren kan du bare tømme den for sand og stille den til opbevaring i skuret, i garagen eller i kælderen. Og så er det nemt at rykke sandkassens placering i forhold til solen, og for at undgå at græsset bliver beskadiget der hvor sandkassen står.

Byg selv en sandkasse – lettere end du tror

Er du en rigtig handy man vil du sikkert foretrække selv at bygge sandkassen. Til dette formål skal du blot bruge et flot design, et godt øjemål, og en vis portion teknisk snilde – plus selvfølgelig de rette redskaber og velegnede materialer.

Træ til sandkassens kanter kan du finde i et byggemarked, hvor de flinke medarbejdere med sikkerhed gerne vil skære det ud i de rette mål. Du bør sørge for ved samme lejlighed at fremstille et låg til din sandkasse. Og er der risiko for at grunden kan være forurenet bør sandkassen også forsyne med en bund.

Find mere inspiration til din sandkasse på husblog.dk