Som skorstensfejer skal man tit klare sig selv

04 August 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der kan jo være mange skorstensfejere under samme firmanavn, hvilket du kan se her: http://skorstensfejerflemming.dk/ 

Men derfor skal man tit ud til opgaver alene, hvilket på sin vis er meget sigende for hovedbilledet på forsiden til denne hjemmeside til firmaet med skorstensfejere, da man i skrivende stund kan se én skorstensfejer ved hver firmabil.

Der er mange professioner, hvor man er ude sammen, da det giver mest mening at være flere om samme opgave; faktisk er det i andre erhverv tit undtagelsen end reglen, at man er ude alene.

På den måde får man et andet sammenhold, og man har en kollega, man kan snakke sammen med i løbet af en arbejdsdag. Dette ser man blandt andet hos mange håndværkere.

Men man kan bruge en skorsten som et godt symbol her: Det bliver simpelthen for trangt, hvis man skal være flere inde i den.

skorstensfejer

Det er nemmest at være ude som skorstensfejer alene

Generelt er der bare mange opgaver som skorstensfejer, som man både kan klare selv, og hvor det giver mest mening, at man bare udfører dem alene.

Sådan er det med mange af de opgaver, som man laver, hvorfor man skal klare at kunne være alene på mange arbejdsdage, hvor man kører ud til kunde efter kunde.

Dette handler ikke alene om, at man kan klare arbejdet selv, når man ikke kan trække på viden, erfaring eller ekspertise hos en kollega, men at man også generelt kan klare at arbejde alene.

For det kan hurtigt blive ensomt nogle af de dage, hvor man måske ikke engang kommer i kontakt med kunderne, men hvor man bare smider en seddel i postkassen om, at man har været forbi.

Dette skal man lige vænne sig til i starten, når man er ny i faget, for det er ikke altid lige nemt i begyndelsen.