Tips til skygge på terrassen

21 January 2021
Maya Hindsberg

editorial

Terrasse priser, terrasse typer og terrasse ønsker varierer, men til fælles er det næsten altid, at man gerne vil kunne have en smule skygge. Derfor får du også mest ud af din terrasse, ved at have hyggelige skyggeområder, da det gør det muligt at sidde på den, når solen står højest.

For når du har en terrasse, vil du jo gerne have mest muligt ud af den. De er jo sjældent billige, men de er uden tvivl hyggelige og det optimale sted at drikke morgenkaffen, holde familie festen eller have gæster på, en sen sommeraften.

Skyggesejl

Du kan få et skyggesejl i mange størrelser og former, og de vil derfor passe til de fleste terrasser, hvilket kan købes i byggemarkeder. Selv hvis du ikke kan finde et, der passer til din, kan du ofte få specialsyet et. Du sætter sejlet op, enten op ad huset med kroge og en enkelt pæl eller to, eller ved 3-4 pæle i jorden, hvis det er en fritliggende terrasse. Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere, at et skyggesejl blæser væk, eller bliver revet i stykker, hvis ikke det er blevet fastgjort ordentligt. Pælene kan også rokke sig løs, så derfor kan det godt være en god ide at støbe pælene ned i jorden, og tage sejlet ned i blæsevejr.

Skygge fra træer

Hvis du har et stort træ i din have, kan du vælge at anlægge din terrasse under det. Det er nemlig ikke nødvendigt at lægge din terrasse op af huset. Det er en smuk og funktionel løsning, og du kan desuden nyde forårssolen på terrassen, inden bladende rigtigt er vokset ud og kan begynde at skygge for solen. Denne løsning er dog langt fra en løsning, der giver ly fra regn, hvilket kan gøre det til en våd fornøjelse.