Det er simpelthen bare noget af det meste trælse i verden, når man kommer ud til ens bil, og man så ser, at den sidespejl er blevet revet af af den ene eller anden grund, hvor det dog er sjældent, at det er blevet stjålet ved at rive det af – hvad skulle man bruge sådan et spejl til?

Men der er også den situation, hvor man er ude at køre på vejene eller parkere, hvor man så hører alt fra en lille ridsende lyd til et højlydt “klonk”, og så er ens sidespejl enten blevet ridset, eller det er lige blevet kørt af.

Man kan selvfølgelig få det erstattet og sat et nyt på, men det nemmeste er trods alt at undgå, at det sker, end at man skal hen at rette skaden til.

Der er en grund til, at moderne biler kan slå sidespejlene ind, når de er parkeret, men det hjælper bare ikke så meget, mens man kører rundt, da man skal bruge sidespejlene til at orientere sig, og det er et krav, at man kan se ind i dem.

Og moderne biler har da også den mulighed, at man har følesensorer og bagkamera, så man virkelig kan orientere sig, uden man skal lave krumspring for at se sig omkring og nogle gange gætte afstanden – og tage fejl – eller have andre ud at kigge.

Men ofte dækker disse sensorer ikke sidespejlene.

Så det letteste er faktisk altid at sørge for, at der er lidt ekstra afstand til dem, der kører i den modsatte side, når du kører.

Når du parkerer, så giv også ekstra plads til dem ved siden af, så det ikke går galt, når de skal ud, eller du skal ud. For der kan være kommet en anden til, der har parkeret ved siden af dig imens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *