Undgå at boligfælden klapper – få råd og vejledning hos din boligadvokat

07 March 2018
Astrid Pedersen

editorial

Bolighandel er egentlig noget, man helst vil have overstået, når du endelig har fundet drømmeboligen. Alle de tunge formalia og det belastende bureaukrati, der følger med, når handelen skal afsluttes, må gerne være overstået i en fart, så du – eller I – kan komme til at flytte ind i sit nye drømmehjem. Måske står du samtidig og har fået solgt din tidligere bolig, og er ivrig efter at få flyttet møbler og flyttekasser til det nye sted, så du kan komme i gang med det nye kapitel i dit liv.

Dette er skam fuldt forståeligt. En udskiftning af hjemmet betyder helt nye rammer, og det er vigtigt, at man retter sin energi i mod tilpasning til disse, så livet kan fortsætte. Men det er vigtigt for din fremtid, at du ikke springer alt for let hen over boligkøbets mere vanskelige faser – for det er her, fælderne ligger begravet. Og du kan risikere, at en af dem klapper meget hårdt om dig, så snart slutsedlen er underskrevet, og ejendommen står i dit navn.

Din boligadvokat kan hjælpe dig med køb af bolig

Du kan nemt komme til at overse meget væsentlige forhold omkring din nye bolig, hvis du ikke tager dig i agt, og læser al dokumentation grundigt igennem. Der kan være gæld i boligen eller i ejerforeningen, som du ikke kender til, og som ejendomsmægleren ikke har oplyst dig om. Der kan være pågående sager omkring såvel den enkelte lejlighed som selve foreningen, som kan risikere at få indflydelse på størrelsen af fællesudgifterne. Og visse lejligheder er behæftet med en kommunal tilbagekøbsklausul, som du kan risikere at komme voldsomt i klemme på.

Derfor tilrådes det, at du får en boligadvokat til at kigge al relevant dokumentation igennem, og hjælpe dig til at foretage det rette valg af bolig. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/