Ved maling af lejlighed højt oppe

30 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Kan du huske dengang, du skulle flytte i lejlighed på femte sal eller mere?

Godt nok havde du virkelig glædet dig til at flytte ind, få nøglen og falde på plads på stedet, da prisen var den helt rette og lå perfekt i forhold til, når du skulle på arbejde og besøge venner og familie.

Men hvis der var noget, du nærmest forbandede til helvede, så var det, da du skulle manøvrere alt dit gamle og nyindkøbte inventar fra flyttevognen og op til lejligheden sammen med dine venner og familiemedlemmer.

Selvom I var mange om det, så var du pludselig glad for, at det ikke var en stor herskabslejlighed på femte sal, som du skulle flytte ind i.

Arbejdet tog heldigvis kun det meste af en dag, men så var man også alle sammen så udkørte, at man efter flyttebajeren og de obligatoriske pizzaer – fordi man ikke havde køkkengrej installeret eller fundet frem – var parat til at sove to dage i streg efter det hårde arbejde.

Efter længere tids beboelse i lejligheden kommer du så frem til, at du gerne vil give den en overhaling med en omgang maling i de fleste rum og helst nogle forskellige farver, der gerne må matche hinanden dog.

Det er så her ved maling af lejlighed, at du skal være strategisk, så du ikke skal rende for mange gange op og ned ad trapperne for at hente udstyr og retur igen.

Lav derfor en liste hjemmefra over, hvad du skal bruge fra kælderen, købe ind, og hvad du eventuelt har i skabene og måske på loftet, som du kan bruge.

Kan du få andre til at hjælpe dig her, er det også værd at høre ad, så du slipper for at skulle vandre for mange gange op og ned ad trapperne, fordi du ikke kan bære alle tingene samtidig.